Hans Smolders organiseert groot protest tegen vrijlating Volkert van der Graaf

14 oktober 2013 om 13:38
nl
Hans Smolders uit Tilburg organiseert een grote demonstratie tegen de vrijlating van de moordenaar van Pim Fortuyn, Volkert van der Graaf. Hij wordt daarin gesteund door Simon Fortuyn, de broer van de vermoorde politicus.
Geschreven door

Het grote protest is op 6 mei 2014 in Rotterdam. Het is dan precies twaalf jaar geleden dat Volkert van der Graaf Pim Fortuyn doodschoot.
Brief aan justitieSmolders vindt de demonstratie nodig, omdat hij weinig vertrouwen heeft in de rechtsgang. Hij heeft justitie hierover een brief geschreven. Daarin vraagt hij justitie om een vordering in te dienen bij de rechter om Volkert van der Graaf niet vrij te laten, maar zo lang mogelijk vast te houden.
"Nederland snapt niets meer van de rechtsstaat. Hoe kun je het uitleggen dat iemand die een politicus in koele bloede vermoordt, na elf jaar weer als vrij man kan rondlopen? Ik ben ervan overtuigd dat er geen mens in Nederland is te vinden is die dat begrijpt."
FacebookSmolders heeft vorige week een Facebookpagina opgericht. Die telt al bijna duizend 'likes'. Smolders ziet dat als duizend aanmeldingen voor de demonstratie op 6 mei.
"We gaan nog meer acties organiseren om hier aandacht voor te vragen, maar ik ga er van uit dat heel veel mensen op 6 mei op een waardige manier gaan protesteren." De demonstratie op 6 mei zal dezelfde route afleggen als de begrafenisstoet in 2002. Toch benadrukt Smolders dat het geen herdenking van Fortuyn is.
Vertrouwen in de rechtsstaat"Ik heb veel respect voor Pim, maar met herdenkingen heb ik helemaal niets. Mensen zijn hun vertrouwen in de democratie al verloren. Ik wil met het protest voorkomen dat Nederland ook het vertrouwen in de rechtsstaat kwijtraakt."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.