Oranje Zwart krijgt Den Bosch pas laat op de knieën

5 oktober 2012 om 01:32
Echt spannend was het geen moment bij de wedstrijd tussen Oranje Zwart en HC Den Bosch. De Eindhovenaren domineerden, maar na de vroege 1-0 van Mink van der Weerden kon de ploeg niet doordrukken. Uiteindelijk werd het uit een counter met Rob Reckers als eindstation alsnog 2-0.

De wedstrijd begon zoals van tevoren al voorspeld was; OZ in de aanval en Den Bosch loerend op een kansje. De filosofie van de Bosschenaren om zo lang mogelijk achterover te leunen, kon al na zeven minuten de prullenbak in. Een strafcorner werd onreglementair gestopt en de bal ging op de stip. Mink van der Weerden bleef koel en versloeg keeper Quico Cortes Juncosa.
Tot de rust gebeurde er verder weinig voor beide doelen. Oranje Zwart kreeg nog een strafcorner, maar de Bossche doelman stond goed op zijn post.
Zwaar veldNadat het in de eerste helft al was begonnen met druppelen, kwam de tweede helft de regen met bakken naar beneden. "Dat maakt het veld enorm zwaar en dan is het moeilijk om een hoog tempo te spelen", vond aanvaller Rob Reckers. "Daarnaast hield Den Bosch de ruimte achterin klein, wat het voor ons moeilijk maakte."
Mede door de regen was het spel in de tweede helft niet hoogstaand. Er waren weinig kansen voor beide ploegen en de wedstrijd leek langzaam dood te bloeden. Met nog zeven minuten te spelen kwam Den Bosch nog het dichtste bij een doelpunt. Een strafcorner ging snoeihard op de paal. "Het blijft lang 1-0 en daarna raken we nog de paal", vond Matthijs Brouwer. "Dichterbij zijn we eigenlijk niet geweest en eigenlijk konden we het ook niet spannend maken."
BeslissingDrie minuten later werd het duel alsnog beslist. Na een lange rush van Bob de Voogd mocht Rob Reckers het laatste tikje geven. Hij ziet deze overwinning als een logische stap naar het doel van zijn ploeg; de playoffs halen. "Het resultaat van de eerste vier wedstrijden is dat het nu duidelijk is dat we bovenin mee gaan draaien. In ons aanvalsspel kunnen we nog beter, maar in de achterste linie zijn we ontzettend sterk. Het zijn kleine stapjes die we maken, maar we moeten onszelf blijven ontwikkelen."