Verdachte beleggingsadviseur Rob van den B. uit Gemert nog zeker drie maanden vast - Omroep Brabant

Verdachte beleggingsadviseur Rob van den B. uit Gemert nog zeker drie maanden vast

15 oktober 2013 om 19:16
nl
Beleggingsadviseur Rob van den B. (48) uit Gemert blijft nog zeker drie maanden in de gevangenis voor oplichting van tientallen beleggers. Hij haalde sinds 2009 ongeveer negen miljoen euro op, die hij deels in eigen zak zou hebben gestoken.
Geschreven door

De verdachte had geen vergunning om als beleggingsadviseur te werken. Hij paaide beleggers door ze hoge rendementen, tot wel 24 procent per jaar, te beloven. Eerdere klanten betaalde hij rendement uit de inleg van nieuwe beleggers. Enkele miljoenen euro's gebruikte hij onder meer voor de aankoop van dure auto's. Twee weken geleden werd hij door de FIOD opgepakt.
'Banken lieten fraudeur zijn gang gaan'Volgens advocaat René Sterk van enkele gedupeerden, belegde Rob van den B. vooral via internetbroker Binck. De advocaat zegt dat Binck zijn zorgplicht heeft geschonden omdat Van den B. zonder vergunning kon handelen. De raadsman heeft deze week een eerste gesprek gehad met Binck over een schadevergoeding. Sommige beleggers zijn tonnen kwijtgeraakt.
Ook andere banken lieten de Gemertse adviseur zijn gang gaan met het geld van anderen. Alleen de Rabobank greep op tijd in, zegt de advocaat.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.