Oorlogsmuseum Nijmegen heeft geen gevolgen voor Libertypark Overloon

7 oktober 2012 om 15:26
nl
Het Libertypark in Overloon verdwijnt niet als in Nijmegen een nieuw museum over de Tweede Wereldoorlog komt. Zondag werd bekend dat de plannen voor zo'n allesomvattend oorlogsmuseum in Nijmegen in een stroomversnelling zijn gekomen dankzij een flinke subsidie.
Geschreven door

Het Libertypark, het voormalig Oorlogs- en Verzetsmuseum Overloon, is betrokken bij dat nieuwe Nijmeegse museum. Het museum in Overloon blijft gewoon bestaan en zal zich gaan specialiseren in de Slag bij Overloon. De voorbereidingen daarvoor zijn al begonnen.
Tien tot dertig miljoenVoor een nieuw oorlogsmuseum dat in Nijmegen moet komen, is 10 tot 30 miljoen euro beschikbaar. Dat heeft het Nationaal Fonds voor Vrijheid en Veteranenzorg zondag gezegd.
Het fonds heeft het geld gekregen van de BankGiroLoterij en de Lotto en sluist het door naar het project. In 2010 kondigden drie musea, waaronder dat in Overloon al aan dat er een dergelijk museum zou komen in Nijmegen, maar de financiering ervan was een probleem.
Naast het museum moet het geld ook worden gebruikt voor de Liberation Route en een herinneringscentrum bij de militaire begraafplaats Loenen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.