Boxmeer klopt bij provincie aan voor geld Oorlogsmuseum Overloon

17 oktober 2013 om 12:53
Liberty-Park-Overloon_720
Liberty-Park-Overloon_720
De gemeente Boxmeer vreest voor het zelfstandig voortbestaan van het Oorlogsmuseum in Overloon. Door de komst van een nieuw soortgelijk museum in Nijmegen dreigt het Oorlogsmuseum veel bezoekers kwijt te raken. In een brief aan de provincie doet de gemeente een dringend beroep om het museum te steunen, onder andere door met geld over de brug te komen.

De gemeente Boxmeer schrijft dat ze zich zorgen maakt over het nieuwe museum over de Tweede Wereldoorlog in Nijmegen. "Dit betekent een uitholling van het aanbod en het zal de aantrekkelijkheid van dit populaire Noord-Brabantse museum aanzienlijk verminderen."
Bijdrage van twee miljoen euroDe plannen voor het museum in Nijmegen zijn onlangs in een stroomversnelling gekomen dankzij een flinke bijdrage van twee miljoen euro van de provincie Gelderland.
Het Oorlogsmuseum in Overloon trekt jaarlijks ruim 110.000 bezoekers. "Het verdient dan ook erkenning tot op provinciaal niveau", schrijft de gemeente. "Wij verzoeken blijk te geven van uw (...) betrokkenheid  door het museum zowel materieel als immaterieel te ondersteunen."
Forse leningIn mei kreeg het museum een lening van 900.000 euro van de gemeente Boxmeer. Dit geld was nodig om een eerdere lening af te lossen en zo te voorkomen dat het museum in financiële problemen terecht zou komen.

Wachten op privacy instellingen...