'Moord op Chris Wester in Olland heeft te maken met hennepteelt'

OLLAND - De vermoorde Chris Wester uit Hellevoetsluis zat in de hennepteelt. Dat blijkt uit een uitzending van opsporingsprogramma Bureau Brabant, maandagavond. Er is 15.000 euro uitgelooft voor de gouden tip over de moord op Wester.
De 52-jarige Wester uit Hellevoetsluis werd 30 januari 2010 gevonden door een boswachter op een bospad in Olland. Zijn lichaam lag in zijn uitgebrande auto op een zandpad. Aanvankelijk was niet duidelijk of het verkoolde lichaam van een man of een vrouw was. Voordat de man werd gevonden, was hij twee dagen vermist. Sindsdien tast de politie in het duister.

Zelf ontmanteld
De politie denkt dat de moord heeft te maken met een ontmantelde hennepkwekerij die is gevonden in zijn huis. Wester zou de kwekerij zelf hebben ontmanteld omdat hij er geen zin meer in had.

De eerste uitzending van Bureau Brabant is op maandag 22 oktober 2012 om 18.15 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald en de laatste uitzending is op dinsdag 23 oktober 2012 om 17.15 uur. Ook Opsporing Verzocht heeft dinsdagavond besteed aan de zaak.