Brabanders mengen zich massaal in discussie op Facebook over Zwarte Piet

19 oktober 2013 om 16:40 • Aangepast 22 november 2020 om 03:07
nl
Het Sinterklaasfeest is elk jaar opnieuw weer reden voor discussie. Want die pepernoten, die liggen toch elk jaar vroeger in de winkel. En dan is er natuurlijk ook nog Zwarte Piet. Lang niet iedereen is het eens over de rol en het uiterlijk van de knechten van Sinterklaas. Meer dan twaalfhonderd reacties stroomden er binnen op de Facebook-pagina van Omroep Brabant.
Profielfoto van
Geschreven door

Dit jaar laait die discussie nog hoger op dan voorgaande jaren. Ook in onze provincie leeft het onderwerp enorm. Op de Facebook-pagina van Omroep Brabant werd gevraagd of Zwarte Piet van kleur moet veranderen.
Twee kampenNog niet eerder werd er zo massaal gereageerd op een bericht van Omroep Brabant. Uit de meer dan twaalfhonderd reacties blijkt dat Brabant, net als de rest van Nederland, verdeeld is in twee kampen.
Enerzijds de mensen die vinden dat het Sinterklaasfeest nu eenmaal een echte Nederlandse traditie is die niet moet veranderen, mét Zwarte Pieten. Aan de andere kant staan de mensen die vinden dat het discriminerend en racistisch is dat Zwarte Pieten als knechten van Sinterklaas moeten werken. Zij vinden het feest kwetsend voor mensen met een donkere huidskleur.
Vriendje PietOok Frans Bauer uit Fijnaart deed een duit in het zakje. De Brabantse zanger denkt dat hij de oplossing voor het probleem gevonden heeft.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.