Video

DJ Hardwell krijgt Cultuurprijs 2014 van de gemeente Breda: 'Die prijs winnen is zo supervet'

19 oktober 2013 om 23:00 • Aangepast 22 november 2020 om 03:07
nl
Een druk weekendje voor DJ Hardwell. Zaterdag werd hij uitgeroepen tot de beste DJ van de wereld, nog geen 24 uur later ontving hij de Cultuurprijs 2014 van de gemeente Breda. Zondagavond gaf burgemeester Van der Velden Hardwell de prijs tijdens een feestje in café Janssen, daar waar de carrière van de 25-jarige DJ Hardwell begon.
Profielfoto van
Geschreven door

De Cultuurprijs wordt uitgereikt aan kunstenaars van wie het gehele oeuvre een buitengewone waarde heeft voor de stad Breda, en die de stad hiermee ook (inter)nationaal uitdragen. Elk jaar wordt de Cultuurprijs Breda uitgereikt. Bij de prijs hoort een geldbedrag van 7.500 euro.
'Liever niet kiezen' Nummer één dj van de wereld of de Cultuurprijs van Breda? Dat is een keuze waar Hardwell even over moet nadenken. "Dat is een heel moeilijke keuze", zegt de DJ. "Ik denk dat de nummer één positie van DJ Mag vergelijkbaar is met een gouden medaille op de Olympische Spelen. Maar het is zo supervet als echte Bredanaar om de Cultuurprijs te winnen. Ik was er vorig jaar bij toen DJ Tiësto die prijs kreeg en nu mag ik hem van hem overnemen." 
De Bredase DJ krijgt de prijs omdat hij een goede ambassadeur voor Breda. Burgemeester van der Velden: "Ik ben buitengewoon trots op hetgeen Hardwell op muziekgebied bereikt heeft en de manier waarop hij Breda internationaal uitdraagt. Zijn affiniteit met de stad is erg groot. Daarnaast is het natuurlijk geweldig dat van de drie Nederlanders die ooit tot beste DJ van de wereld zijn verkozen er maar liefst twee uit Breda afkomstig zijn. Dat belooft wat voor de toekomst!"
Selçuk Akinci, wethouder van Cultuur, is het eens met de burgemeester:" Hardwell is uitgeroepen tot beste DJ van de wereld en heeft daarmee op zijn gebied het hoogst haalbare bereikt. Hij is niet alleen een ambassadeur van onze stad, hij is ook een inspiratiebron voor Bredase jongeren die zelf de eerste stappen zetten in het produceren van elektronische muziek of plaatsnemen achter de 'wheels of steel'. Zijn talent is wereldwijd erkend en beloond. Reden genoeg om de Cultuurprijs 2014 aan hem uit te reiken."
Binding met Breda De sterke binding van Robbert van de Corput, de echte naam van DJ Hardwell, met Breda blijkt al uit het feit dat hij zijn nummer 1 notering viert in zijn stad, in zijn stamkroeg waar alles begon. Ook in zijn werk komt de verbintenis met Breda tot uiting: zo maakte hij samen met zijn vriend en leermeester Tiësto een de ode aan de stad: zero 76.
Tijdens de Cultuurnacht 2012, toen Tiësto met de Cultuurprijs werd geëerd, stonden beiden voor het eerst samen op een podium in hun geboortestad.
[YouTube:body:http://youtu.be/wfR0waKcuA0]   

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.