Video

Woedende reacties op column Luuk Koelman met nepbrief van Mariska Orbán-de Haas

8 november 2012 om 12:38
nl
Een column van Tilburger Luuk Koelman in de Metro heeft tot veel boze reacties geleid aan het adres van Mariska de Haas. Veel mensen denken dat de open brief aan de moeder van Tim Ribberink echt geschreven is door de Bossche hoofdredacteur van het Katholiek Nieuwsblad. En dat leidt tot veel commentaar. "Wat een vreselijk ziek wijf", aldus een boze Twitteraar.
Geschreven door

De column, genaamd 'Lieve moeder van Tim Ribberink', richt zich aan de moeder van de 20-jarige Tim Ribberink uit Tilligte, die zelfmoord pleegde omdat hij langdurig werd gepest. Zijn ouders kozen ervoor zijn afscheidsbrief openbaar te maken waardoor de zaak veel media-aandacht kreeg. Inmiddels heeft Metro de column offline gehaald op verzoek van de familie. Op Koelman's site is de column wel nog te lezen.
Wie heeft de column nu geschreven?Op sociale media reageerden donderdag veel mensen verbaasd op de column. Zo waren #Metro en #Luukkoelman donderdagmorgen trending op Twitter. Veel mensen leken niet te begrijpen dat de column van Koelman afkomstig is. "Mariska Orbán-de Haas is echt geschift!", tweet Mars Mertens. Amber Greuter doet er nog een schepje bovenop: "Gadverdamme, wat een vreselijk ziek wijf die Mariska de Haas. Geeft nog even lekker een trap na aan de ouders van Tim."
Orbán-de Haas werd ook met de dood bedreigd en is daarom inmiddels zelfs ondergedoken.
'Sterf mongooltje'Ook Koelman ontving naar eigen zeggen meerdere doodsbedreigingen, vooral per mail. Daarnaast kreeg hij diverse dreigende tweets binnen: 'Hoop dat je opgehangen wordt aan een boom idioot', 'Hoop dat ik je morgen tegen kom met me auto en dat ik vergeet te remmen man', 'Sterf mongooltje'. Ook in honderden andere reacties op Twitter wordt Koelman hard aangepakt.
Koelman hielp ook zelf mee aan de ophef. Hij kondigde donderdagochtend aan dat zijn column eenmalig wordt overgenomen door Mariska Orbán-de Haas en dat zorgde voor extra verwarring.
Ook Metro, de gratis krant waarin de column is gepubliceerd, wordt hard aangepakt. "Diep triest @Metro dat jullie deze schandalige, kwetsende column van Loek Koelman plaatsen!", twittert M!eke. "Ik walg @Metro! Wat een lef om zo'n bericht te plaatsen over #TimRibberink. Waar is jullie menselijkheid?!", laat Dominic weten. "Geschreven door columnist Luuk Koelman in naam van Mariska de Haas. Misselijkmakende vent met kronkel in hoofd!", aldus Cedric van Heck
'Zelfmoord is en blijft een doodzonde'In de column stelt Koelman zich als 'Mariska de Haas' voor aan de moeder van Tim en als iemand die regelmatig aanschuift aan bij Pauw& Witteman omdat 'ik zo mijn eigen ideeën heb over abortus en homo's'. Tevens stelt hij enkele harde vragen als Mariska: "Maakte u zich nooit zorgen over ziektes bij uw zoon, mevrouw Ribberink? Ik vraag mij oprecht af waarom u nooit heeft ingegrepen." 
Tevens zegt Koelman dat Tim Ribberink de 'schande' van het eventueel homo zijn is bespaard. "Al die ellende blijft hem nu gelukkig bespaard. Laat dat een troost voor u zijn. Nou, lieve groetjes dan maar, en natuurlijk zal ik voor uw zoon bidden, want zelfmoord is en blijft natuurlijk een doodzonde."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.