Brabanders geschokt na dood peuter (1) in Roosendaal

ROOSENDAAL - Brabanders reageren geschokt op de dood van de 'kleine man' van anderhalf. De peuter overleed zaterdag na een ongeluk tijdens een kinderfeestje in een gymzaal van het Norbertus College in Roosendaal.
De peuter was aanwezig bij een kinderfeestje ter gelegenheid van een 6-jarig kind. Tijdens dit privéfeestje hielden drie ouders toezicht, onder wie de vader van de peuter.

De jongen kreeg een deel van een turntoestel op zich in een gymzaal van een school in de Lyceumlaan. Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, waar hij uiteindelijk overleed. De jongen ontsnapte aan de aandacht van de begeleiders. De politie bevestigde zondag dat er sprake was van een tragisch ongeval.

Geschokt gereageerd
Onder andere op de Facebookpagina van Omroep Brabant reageren mensen geschrokken. Velen noemen het nieuws 'vreselijk' en 'afschuwelijk'. Wendy Smit schrijft: "Onze zoon heeft pas een ernstig ongeluk overleefd. Als ik deze dingen lees, besef ik me des te beter hoe dankbaar wij kunnen zijn. Echt heel triest." Sheba vervolgt: "Rust in vrede kleine man. Je mocht helaas niet je leventje afmaken."

Mandy Wieggerinck krijgt kippenvel van het nieuws. "Mijn zoontje is even oud, is ook wel eens bij mij in de gymzaal te vinden. Krijg hier kippenvel van. Ik weet natuurlijk niet hoe het kon gebeuren en of een van de volwassenen gediplomeerd was, maar ik vind wel dat zalen té makkelijk gehuurd kunnen worden door mensen zonder toestelkennis. Voor die kleine kerel en zijn ouders zal dat geen verschil meer maken."

Het Norbertus College in Roosendaal kon zondag niet reageren op het ongeluk.
Meer over dit onderwerp:
peuter roosendaal norbertus college dood gymzaal