Video

Dodelijke schietpartij kickboksgala Zijtaart: vier arrestaties en invallen in Veghel

12 november 2012 om 08:17
nl
De politie heeft zondag vier mannen aangehouden na de dodelijke schietpartij tijdens het kickboksgala in Zijtaart. De verdachten zijn 26, 30, 31 en 32 jaar oud en komen uit Veghel. Er zijn meerdere gewonden gevallen. De politie is maandagmiddag zoekacties begonnen op drie plekken in Veghel.
Geschreven door

Bij de schietpartij kwam de 37-jarige kickbokspromotor Youssef Sabbahi uit Veghel om het leven. De politie tast over de toedracht nog in het duister en is op zoek naar beelden van getuigen.
SchoolschutterEen van de verdachten is de 26-jarige kickbokser Volkan D. (26). Zijn vier jaar oudere broer Ali D. die gewond in het ziekenhuis is opgepakt, werd bekend als de eerste 'schoolschutter' van Nederland. Hij schoot in 1999 een pistool met 14 kogels leeg op ROC De Leijgraaf in Veghel. Een andere arrestant werd zondag gewond op de plek van de schietpartij gevonden.
Agenten doorzochten maandag in Veghel onder meer de huizen van de verdachten aan De Scheifelaar en in de Van Riebeeckstraat. Ook was er een team op zoek in een huis in de Beatrixsingel. Wie daar woont is onbekend. In totaal werken dertig rechercheurs aan de zaak, meldde een woordvoerder maandag. Hij kon nog niet zeggen wanneer het onderzoek wordt afgerond. De huizen werden na de schietpartij permanent bewaakt door de politie. 
Positief advies politieDe politie heeft burgemeester Ina Adema van Veghel vooraf positief geadviseerd over het kickboksgala. "Het evenement heeft eerder plaatsgevonden zonder noemenswaardige incidenten. Er was geen negatieve indicatie dat het evenement niet kon plaatsvinden'', zei Adema maandag in Zijtaart.  Het kickboksgala had een evenementenvergunning. De organisatie moest zorgen voor voldoende beveiliging. Er is voor zover bekend niet gefouilleerd.
Zondagavond rond acht uur vond tijdens kickboksgala The Battle in Het Klooster in de Pastoor Clercxstraat de schietpartij plaats. Er zou een ruzie zijn ontstaan die snel escaleerde. Zo'n driehonderd toeschouwers vluchtten in paniek de zaal uit.
Geen reactie sportschooleigenaarDe eigenaar van de sportschool Nin-li, organisator van het kickboksgala, wil niet reageren. Volgens zijn schoonvader is hij door het incident flink van slag en niet aanspreekbaar. Prominenten uit de kickbokswereld reageren geschokt.
Basisschool Edith Stein in Zijtaart bleef maandag gesloten in verband met sporenonderzoek. De school zit in het dorpshuis waar ook het gala, The Battle of Zijtaart, plaatsvond.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.