Dermatologen Catharina Ziekenhuis Eindhoven weigeren gesprek met raad van bestuur

EINDHOVEN - De vier dermatologen die weg moeten bij het Eindhovense Catharina Ziekenhuis zijn niet bereid in gesprek te gaan met de raad van bestuur. Dat liet het ziekenhuis maandag weten. Volgens de advocaat van de dermatologen is de hoorzitting overbodig omdat de raad van bestuur hun standpunt kent en alle stukken heeft.
De dermatologen waren maandag uitgenodigd voor het gesprek. Ze moeten vertrekken omdat ze een illegale cosmetische praktijk waren begonnen binnen de muren van het ziekenhuis.

Dermatoloog Gertruud Krekels liet eerder al weten dat de raad van bestuur op de hoogte was van de praktijk. "Het management van het Catharina Ziekenhuis was op de hoogte van onze werkwijze. Wij hebben volledig transparant gewerkt, met hun medeweten en medewerking", aldus Krekels.

'Niet integer'
De raad van bestuur van het ziekenhuis zegt dat de dermatologen niet integer zijn geweest omdat ze zonder toestemming een praktijk cosmetische chirurgie hebben opgezet. Ze lieten patiënten contant betalen voor verzekerde zorg.

De hoorzitting is voor de dermatologen een mogelijkheid om zich te verdedigen tegen de beschuldigingen. Het ziekenhuis betreurt het besluit van de dermatologen. De raad van bestuur van het Catharina Ziekenhuis beslist nu zonder het weerwoord van de dermatologen over hun ontslag. Het is onduidelijk wanneer die beslissing wordt genomen.