Politiek Veghel terughoudend over schietincident Zijtaart

13 november 2012 om 13:29
nl
Fractievoorzitters in de gemeenteraad van Veghel reageren terughoudend op het schietincident tijdens het kickboksgala in Zijtaart. Ze vinden het nog te vroeg om nu al te zeggen of ooit nog een vergunning voor zo'n gala moet worden gegeven.
Geschreven door

De meeste politici spreken van een incident en willen eerst het politie-onderzoek afwachten. Maar ze willen wel nadenken over de risico's van een sport die 'schijnbaar verkeerde mensen aantrekt', zoals één van hen het noemt.
Cor van der Aa van de grootste fractie Democratisch Dorpsbelang, heeft nog niet met zijn partijgenoten overlegd. Op persoonlijke titel zegt hij, dat naar zijn mening de vergunning voor het kickboksgala naar eer en geweten is verleend. "Het is een incident dat overal had kunnen gebeuren. Voor mij is het geen reden nu al 'nee' te zeggen tegen kickboksgala's in Zijtaart."
Moeilijke jongensVan der Aa wil ook niet de schuld geven aan de sport. "Ik ben betrokken geweest bij een voetbalvereniging. Daar waren wat moeilijke jongens, die zijn gaan kickboksen en die doen het nu goed," aldus de fractievoorzitter van DDB.
Harry van Rooijen van de VVD vindt het ook nog te vroeg om te oordelen. "De vorige gala's gingen goed. Het is te bizar voor woorden wat er nu is gebeurd. Anno 2012 lijken de grenzen te verschuiven. We moeten nadenken over hoe we daar mee om moeten gaan", aldus Van Rooijen.
Anita Oerlemans van de Partij Oerlemans wil zeker niet met de beschuldigende vinger naar de plaatselijke sportschoolhouder wijzen. Die heeft volgens haar part noch deel aan het incident. Ook zij wijst er op dat er al eerder vergunningen zijn verleend en dat er toen geen enkel probleem was.
Verkeerde mensen"Waar je wel over moet nadenken is dat deze sport schijnbaar verkeerde mensen aan trekt. Maar voordat we echt oordelen willen we het politie-onderzoek afwachten," aldus Oerlemans.
Harrie Verwegen van Gemeentebelang Veghel wil ook wachten op de uitkomsten van het politieonderzoek voordat hij zijn mening geeft.
Opstelling vechtsportbondenHarrie van Boxmeer van Hart voor Veghel wil vooral niet overspannen reageren op iets wat hij buitensporig noemt. "Ik wil wachten op het politieonderzoek, maar ook op de manier waarop de vechtsportbonden zich opstellen. Die moeten zich maar eens uitspreken over de risico's van dit soort gala's."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.