Marco Kroon toont kwetsbare kant in boek 'Leiderschap onder vuur'

14 november 2012 om 18:08
nl
Volgende week komt het boek uit waarin Marco Kroon uit Den Bosch beschrijft hoe hij denkt over leiderschap. Ook spreekt de Bosschenaar zich uit over zijn ervaringen in het veld als militair. Het boek heeft de titel ‘Leiderschap onder vuur’.
Geschreven door

Kroon is drager van de Militaire Willems-Orde. Hij werd zelf geruime tijd op de korrel genomen, omdat hij in drugs en stroomstootwapens zou hebben gehandeld. Kroon werd vorig jaar april vrijgesproken van drugsbezit en hij kreeg een boete voor het bezit van stroomstootwapens.
Operatie Chitag rode draadHet boek bevat in de praktijk beproefde lessen die voor iedereen, als leider en als mens, toepasbaar kunnen zijn, zo meldt UHB uitgevers.
De eerste nacht van Operatie Chitag in Afghanistan, waarin Kroons peloton zich in de Chora-vallei omsingeld zag door een vijandelijke overmacht, loopt als een rode draad door het boek. In het boek doet Kroon de morele dilemma’s uit de doeken waarmee als leider te maken kreeg.
Bijzondere foto'sOok wordt een kwetsbare kant getoond die slechts weinigen van hem kennen, zo meldt de uitgeverij. Het boek bevat verder zestien pagina’s met uniek en persoonlijk fotomateriaal.
Het voorwoord van ‘Leiderschap onder vuur’ is van Mart de Kruif, luitenant-generaal en Commandant Landstrijdkrachten. Ook Peter van Uhm, generaal buiten dienst, leverde een bijdrage aan het boek.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.