Dode door schietpartij aan Diamantring in Eindhoven

EINDHOVEN - Bij een schietpartij aan de Diamantring in Eindhoven is zaterdagmorgen een 41-jarige Eindhovense man overleden. Er is een grootschalig onderzoek gestart, zo maakt de politie bekend.
De schietpartij vond zaterdagochtend rond vijf uur plaats op straat in de wijk Blixembosch-West in het noorden van de stad.

Roep om hulp
Om iets over vijf is een auto gehoord die vol gas wegreed bij de kruising met de Smaragd. Even later hoorde een buurtbewoner een vrouw om hulp roepen. Het lichaam werd later gevonden in Het Aanschot, een zijpad van de straat waar de schietpartij plaatsvond.

Het is niet duidelijk hoeveel mensen betrokken waren bij de schietpartij. Een helikopter speurde de omgeving af. De politie is zaterdag nog lang bezig met technisch onderzoek, waarvoor een groot gebied is afgezet.

Aran de Jong
Volgens buurtbewoners was de dode een vader van drie kinderen. Buurtbewoners brengen het slachtoffer in verband met een drugsgerelateerde inval vorig jaar. Toen werden er auto's, geld en hennep in beslag genomen. Later zaterdag bleek dat het slachtoffer zakenman Aran de Jong uit Eindhoven is.