Vermoorde Eindhovenaar Aran de Jong verdacht van drugshandel

EINDHOVEN - De man die zaterdagochtend werd vermoord, is zakenman Aran de Jong uit Eindhoven. Dat bevestigen meerdere bronnen. Het Openbaar Ministerie zegt dat de 41-jarige De Jong de leider is van een criminele organisatie die handelde in grote hoeveelheden softdrugs.
De Jong werd tijdens een grote drugsactie in mei 2011 aangehouden.

Hij zat ruim een jaar in voorarrest en kwam afgelopen zomer weer vrij. Op drie december zou de strafzaak tegen hem beginnen. In de zaak zou hij worden bijgestaan door advocaat Bram Moszkowicz.

Sabbahi en Mieremet
Aran de Jong was volgens bronnen bevriend met Youssef Sabbahi uit Veghel. Sabbahi werd vorige week doodgeschoten op een kickboksgala in Zijtaart. Justitie verdenkt Siamak S. van de moord op Sabbahi. Het is onduidelijk of de twee moorden iets met elkaar te maken hebben.

Familie van De Jong was (tot zaterdagmiddag) op Facebook bevriend met de dochter van John Mieremet, de drugscrimineel die in 2005 werd doodgeschoten in Thailand. Ook Sabbahi zou Mieremet gekend hebben.

Aran de Jong stond ook bekend als autoliefhebber. Bij de inval in mei 2011 werden Audi's, Porsches en een Ferrari uit zijn verzameling in beslag genomen. 

'Relatie met georganiseerde misdaad'
Bij de grote drugsactie in mei 2011 werden zoekingen gedaan aan de Diamantring in Eindhoven, maar ook op het bungalowpark Stille Wille in Meijel. De Jong was eigenaar van een aantal percelen op bungalowpark Stille Wille in Meijel. Hij is aangehouden bij de drugsactie.

Het slachtoffer is ook eigenaar van vooraanstaande modezaak James Hoed in Eindhoven. Er staan nog diverse andere KvK-geregistreerde bedrijven op de naam en het adres van De Jong, waaronder Aran De Jong Holding B.V. en ADJ Holding.

Volgens misdaadverslaggever John van den Heuvel werd De Jong vaker in relatie gebracht met georganiseerde misdaad. "Hij was een flamboyante jongen die zich liet beveiligen. Dat mocht niet baten." Volgens Van den Heuvel werd De Jong zaterdagochtend opgewacht bij zijn woning.