Politie beëindigt grote illegale houseparty Vierlinghweg in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - De politie heeft zaterdagnacht op last van de burgemeester een illegale houseparty in Bergen op Zoom beëindigd. Honderden feestgangers uit binnen- en buitenland hielden zonder toestemming een feest in een leegstaand bedrijfspand.
Er kwamen rond drie uur naar schatting 250 bezoekers op het feest aan de Vierlinghweg af. De feestgangers kwamen niet alleen uit Nederland, maar ook uit het buitenland, waaronder Frankrijk, Duitsland en België. Via sociale media wisten zij van het feest.

Dj onder arrestanten
In de loop van de nacht stroomden meer bezoekers toe, zo hoorde de politie van een beveiliger. Uiteindelijk maakten veertig agenten op last van burgemeester Han Polman een einde aan het feest. Daarbij werden enkele arrestaties verricht. Bij de ontruiming was van verzet nagenoeg geen sprake. De opgeroepen ME bleek daardoor niet nodig.

Een politiewoordvoerder liet zondagochtend weten dat er twee feestgangers zijn aangehouden. Onder de arrestanten is de 29-jarige dj uit Den Bosch. Agenten namen daarnaast een mengpaneel en een versterker in beslag.

Gevaarlijke situatie
Volgens burgemeester Polman en de politie was er sprake van een gevaarlijke situatie, omdat er in het bedrijfspand geen verlichting was en er her en der kaarsen brandden. Ook beschikte de organisatie niet over een vergunning. "Het voldeed op geen enkele manier aan de veiligheidseisen." Vanwege de chemische bedrijven op het industrieterrein gedoogde Polman het feest niet.

De houseparty was 'professioneel' opgezet. Bezoekers moesten voor een entree van vijf of acht euro betalen. De politie heeft de gegevens van de bezoekers genoteerd en stelt een onderzoek in naar de organisatoren.