Militair Marco Kroon uit Den Bosch eist geen schadevergoeding meer

24 november 2012 om 14:00
nl
Militair Marco Kroon is niet meer van plan om een schadevergoeding te eisen van de Nederlandse staat. Dat zegt hij zaterdag in het radioprogramma Alles Mag op Zaterdag.
Geschreven door

De Bossche Kroon werd in mei vrijgesproken van drugsbezit. Kroon zou cocaïne, MDMA en wapens bezitten. Het Openbaar Ministerie had 120 uur taakstraf tegen hem geëist.
Ook excusesVolgens zijn advocaat Geert-Jan Knoops heeft Kroon financiële en emotionele schade opgelopen door de procedure. De militair moest zijn café in Den Bosch verkopen met verlies. In juli vroeg hij daarom om een schadevergoeding en om excuses. De excuses zijn volgens Kroon nog steeds wel op zijn plaats, al zal hij daarvoor niet naar de rechter stappen.
Die schadevergoeding is nu niet meer zijn intentie. Zijn advocaat laat weten dat het Kroon ook aan het geld ontbreekt om nog te procederen tegen de staat.
WillemsordeDe rechtszaak tegen Kroon kreeg veel belangstelling omdat hij een drager van de militaire Willemsorde is, de hoogste militaire onderscheiding van Nederland. De aandacht die hij plots kreeg na de uitreiking van de orde viel hem zwaar, zo zegt hij zaterdag. "Ik wil er de majesteit niet mee krenken, maar soms wilde ik dat ik die orde nooit had gekregen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.