Tweede dode ongeluk Bree - 'alle betrokkenen bekenden van justitie'

BREE - Een Belg die betrokken was bij het zware ongeluk in het Belgische Bree, is overleden. Dat meldt het parket in België. Eerder overleed al een landgenoot. Bij het ongeval raakten twee mannen (26 en 27) uit Eindhoven en een Belg zwaargewond. De vijf mannen die zondag betrokken waren bij het ongeluk, waren bekend bij justitie.
Het auto-ongeluk gebeurde vlak over de grens bij Budel-Dorplein. Een Porsche Cayenne uit België en een Mercedes AMG uit Eindhoven gebruikten het midden van een rotonde aan de Rodekruislaan als een soort van springschans. De Belgische zender VTM heeft een animatie van het ongeluk gemaakt. Van de auto's is bijna niets meer over.

De Mercedes met de Eindhovenaren kwam in een fietstunnel terecht. De Porsche kwam ondersteboven terecht in de berm. In die auto is een bedrag van 40.000 euro gevonden. De bestuurder van de Porsche Cayenne is aangehouden.

Bekend bij justitie
De vijf mannen waren allemaal bekenden bij justitie, liet het Belgische parket maandag weten. Een paar hadden een valse identiteit opgegeven, maar de politie kon achterhalen om wie het gaat, weet de VRT.

Het vijftal zou eerder een ruzie bij een discotheek in de buurt hebben gehad. Na sluitingstijd zouden ze met hoge snelheid geracet hebben. De Belgische politie heeft dit nog niet kunnen bevestigen.

Getuigen spreken over straatrace
Getuigen spreken over twee wagens die met hoge snelheid voorbijreden. Sommigen hadden het over een straatrace. Verkeersdeskundigen doen momenteel onderzoek. "Het gebeurt wel vaker op deze weg", zeggen meerdere mensen. "Vooral na een avondje stappen merken ze de rotonde pas te laat op."

Burgemeester Jaak Gabriels zegt dat er met onmogelijke snelheden is gereden. "Het is een verschrikkelijke snelheid dat waarschijnlijk de oorzaak is van dit hele gebeuren." De exacte details kon de burgemeester niet vertellen. "Ik denk dat het een toeval is geweest. En hoe of wat, zal nog moeten blijken uit het onderzoek", sluit hij af.