Eindhovense straatracers Bree niet gevlucht uit ziekenhuis, maar overgebracht naar Eindhoven

EINDHOVEN - De twee Eindhovenaren die zondag betrokken waren bij het dodelijk ongeluk in het Belgische Bree zijn in tegenstelling tot eerdere berichten niet gevlucht uit het ziekenhuis. Volgens het parket in Tongeren zijn ze 'op eigen verzoek' overgebracht naar het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. De mannen zijn niet aangehouden.
De twee Eindhovenaren werden na het ongeval overgebracht naar een ziekenhuis in Maaseik. Volgens Het Laatste Nieuws stond de Belgische onderzoeksrechter erop dat het tweetal zo snel mogelijk verhoord zou worden. Toen de politie zich meldde in het ziekenhuis, zouden de Eindhovenaren volgens het dagblad al zijn gevlucht.

'Op eigen verzoek overgeplaatst'
Het parket in Tongeren ontkent dat. Volgens Michel Zegers, voorlichter van het parket in Tongeren, zijn de mannen van 26 en 27 jaar op eigen verzoek per ambulance overgebracht naar het Catharina Ziekenhuis. Volgens Zegers gebeurde dit zonder medeweten en toestemming van de Belgische politie, die het tweetal wil verhoren.

De Eindhovenaren zijn nog niet aangehouden. Volgens Zegers is de Belgische politie niet blij met de gang van zaken. Zegers wilde geen mededelingen doen over de mogelijkheid om het tweetal weer naar België te halen voor ondervraging.

Rotonde als springschans
Het auto-ongeluk gebeurde zondagochtend rond zes uur vlak over de grens bij Budel-Dorplein. Een gehuurde Porsche Cayenne uit België en een Mercedes AMG uit Eindhoven gebruikten het midden van een rotonde aan de Rodekruislaan als een soort van springschans.

De Mercedes met de Eindhovenaren kwam in een fietstunnel terecht. De Porsche kwam ondersteboven terecht in de berm. Twee passagiers uit die auto kwamen om het leven.

In de Porsche werd een bedrag van 40.000 euro gevonden. De Belgische zender VTM heeft een animatie van het ongeluk gemaakt.

'Ruzie in discotheek aanleiding'
De twee Eindhovenaren en de drie andere mannen zouden eerder ruzie hebben gehad bij een discotheek in de buurt. Volgens het parket in Tongeren hebben ze na sluitingstijd met hoge snelheid geracet. Alle mannen zijn van Marokkaanse afkomst.

De chauffeur van de Porsche, een man uit Antwerpen, is maandag aangehouden en overgebracht naar de gevangenis. De straatracers riskeren tot dertig jaar cel.

Bekend bij justitie
De vijf mannen waren allemaal bekenden bij justitie, liet het Belgische parket maandag weten. Een paar hadden een valse identiteit opgegeven, maar de politie kon achterhalen om wie het gaat, weet de VRT.