Sir Alex Ferguson sneert in biografie naar Ruud van Nistelrooy: 'Ruud was rude'

22 oktober 2013 om 11:29
Alex Ferguson, oud-trainer van Manchester United, deelt in zijn biografie een flinke sneer uit aan Ruud van Nistelrooy. De verhouding tussen hem en de spits uit Geffen raakte in 2006 vertroebeld, nadat 'Van the Man' Sir Alex na een wedstrijd had uitgescholden. Ferguson wilde de spits daarna zo snel mogelijk kwijt.

Ferguson presenteerde zijn biografie dinsdag in Londen, een half jaar nadat hij afscheid nam als trainer van Manchester United. In de biografie beschrijft de 71-jarige Schot hoe het tussen hem en Van Nistelrooy fout ging in de League Cup-wedstrijd tegen Wigan Athletic.
CuntFerguson passeerde Van Nistelrooy voor die wedstrijd. Toen de spits ook niet mocht invallen, zou de spits zijn trainer vanaf de reservebank hebben uitgescholden voor cunt. Vrij vertaald: kut.
"Dat accepteer ik niet, dat was het einde van Ruud bij United", aldus Ferguson in zijn boek. "Ruud gedroeg zich niet zoals het hoort Ook niet in de maanden daarna."
ExcusesVan Nistelrooy vertrok aan het einde van dat seizoen naar Real Madrid. Jaren later kwam het toch nog goed tussen Ferguson en de spits, nadat van Nistelrooy in een telefoongesprek alsnog zijn excuses had aangeboden voor de belediging.
Ferguson is in zijn biografie niet alleen maar negatief over Van Nistelrooy. Hij prijst de spits juist weer voor zijn houding naar de Ierse middenvelder Roy Keane.
LefVolgens Ferguson stoorden de spelers zich aan het intimiderende gedrag van Keane. Van Nistelrooy was volgens de Schot de enige speler die daar wat van durfde te zeggen. "Ruud had het lef om op te staan tegen Keane. Dat durfde bijna niemand."

Wachten op privacy instellingen...