'Bam!' Paus Franciscus gelukkige bezitter van shirt FC Den Bosch

22 oktober 2013 om 16:32
nl
Het is gelukt! Vanaf woensdag is Paus Franciscus de gelukkige bezitter van een shirt van voetbalclub FC Den Bosch. Woensdag heeft kapelaan van de Sint Jan, Patrick Kuis, het shirt aan de paus overhandigd. 'Bam, gelukt', laat hij via sms weten.
Geschreven door

Afgelopen weekend vertelde de kapelaan al in het Omroep Brabant-programma Sportlunch dat hij hoopte woensdag tijdens de algemene audiëntie in Rome het shirt te kunnen overhandigen. Dit samen met een Oeteldonkse sjaal.
De overhandiging van de sjaal is helaas niet gelukt, zo laat de kapelaan weten. Het overhandigen van het voetbalshirt noemt hij 'echt geweldig'. Daar zag het eerst niet naar uit, want bij aankomst op het Sint Pieterplein was het 'één grote chaos'.
Via list toch tot de paus doorgedrongenVan een Nederlands echtpaar kreeg hij twee kaarten voor de audiëntiezaal, ook voor de voorzitter van de supportersclub van FC Den Bosch die hem vergezelde. Met een beetje smokkelen drongen zij door tot rij 2, zo vertelde de kapelaan aan Omroep Brabant.
En vervolgens was een Argentijnse priester die vóór hen stond zo vriendelijk, om de aandacht van de paus te trekken met een Argentijnse vlag. Om daarna namens de Bossche delegatie ook het FC Den Bosch-shirt aan de paus te overhandigen.
Gesigneerd door de selectieHet shirt dat de paus woensdag kreeg, is gesigneerd door de selectie van FC Den Bosch. Uiteraard hoopt de kapelaan dat de paus het blauw-witte shirt van FC Den Bosch zal gaan dragen.
Patrick Kuis is samen met veertig Bosschenaren in Rome voor een soort bedevaart.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.