Video

Voorwaardelijke cel geëist voor veroorzaakster ongeluk waarbij 7-jarige Zoë om het leven kwam

23 oktober 2013 om 17:06 • Aangepast 22 november 2020 om 03:05
nl
Justitie heeft donderdag een voorwaardelijke celstraf geëist van twee maanden met een proeftijd van één jaar tegen Jacqueline O. wegens dood door schuld. Volgens justitie veroorzaakte O. met haar vorkheftruck een ongeluk op een manege in Vught. Bij dat ongeluk kwam de zevenjarige Zoë Janssen om het leven.
Profielfoto van
Geschreven door

Volgens een deskundige werd Zoë niet overreden door de vorkheftruck die O. bestuurde, maar is het kind letterlijk gemangeld onder voortbewegende strobalen.
Emoties liepen hoog opDe zaak werd eerder geseponeerd. De familie van Zoë beschuldigt de bestuurster van de vorkheftruck, Jacqueline O., van roekeloosheid en dwong alsnog vervolging af. Donderdag behandelde de rechtbank in Den Bosch de zaak voor een volle rechtszaal, waarbij de emoties soms hoog opliepen.

Wachten op privacy instellingen...


Doodsoorzaak onduidelijkHet ongeluk gebeurde toen O. met haar vorkheftruk met twee strobalen door een smalle doorgang reed. Ze dacht dat alle meisjes weg waren, maar op het smalle pad bleek Zoë te staan. Hoe het kind om het leven is gekomen lijkt nog geen uitgemaakte zaak zo bleek tijdens de zitting.
Deskundigen zeggen dat ze niet is overreden, maar wat er dan wel is gebeurd, lijkt onduidelijk. De ene deskundige verklaarde dat Zoë is gemangeld onder een voortbewegende stromassa en een ander zei dat ze is overleden aan hersenletsel als gevolg van een strobaal die op haar hoofd viel.
Gaten in het politie-onderzoekEr zitten volgens de rechtbank ook nogal wat onduidelijkheden in het politie-onderzoek. Dat zou komen doordat de situatie op de manege anders was toen de politie aankwam, dan ten tijde van het ongeluk. Bovendien heeft justitie geen reconstructie uit laten voeren en is er ook nooit sectie verricht op het lichaam van het kind.
Getuigen zeiden tijdens de zitting dat Jacqueline O. altijd rustig reed en nooit 'als kip zonder kop'. Er spraken echter geen getuigen die het ongeluk daadwerkelijk hebben zien gebeuren. O. verklaarde donderdag in tranen dat ze nog dagelijks moet denken aan het moment dat ze merkte dat ze ergens over heen reed.

Wachten op privacy instellingen...

Zware klusOf er echt een straf wordt uitgesproken tegen Jacqueline O. moet nog blijken, maar met zoveel onduidelijkheden in de zaak, lijkt het in ieder geval een zware klus te worden voor de rechtbank.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.