Gemeente Heusden wint rechtszaak over gemeentegrond

24 oktober 2013 om 12:06
nl
De gemeente Heusden heeft een rechtszaak over een stuk gemeentegrond van 400 vierkante meter donderdag gewonnen. Volgens een inwoner was de grond zijn eigendom geworden, omdat hij de grond al sinds 1974 in gebruik heeft. Hij wees op de verjaringstermijn van twintig jaar. De rechter gaf de man ongelijk.
Geschreven door

Volgens de rechter kon de man niet voldoende duidelijk maken dat het perceel écht door hem wordt gebruikt. Hij moet het stuk grond nu binnen twee maanden ontruimen.
De inwoner gaat in beroep tegen de uitspraak van de rechter.
Stevig wapenVolgens de gemeente geeft de rechterlijke uitspraak Heusden een stevig wapen in handen in de aanpak van illegaal grondgebruik op andere plaatsen in de gemeente.
De gemeente controleert op dit moment alleen op illegaal grondgebruik bij woningbouwprojecten of de aanleg van een weg. “We onderzoeken momenteel op welke manier we deze controles kunnen intensiveren”, vertelt wethouder Kees van Bokhoven.
AanpakGemeenten lopen door het 'inpikken' van grond veel geld mis. De laatste jaren pakken steeds meer gemeenten dit onterechte gebruik van gemeentegrond aan, onder meer in Vught en Cuijk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.