Fans FC Den Bosch na oorwassing tegen Sparta (7-1): 'Jaaaa. Nu vijf dagen zonder tegengoals!'

26 oktober 2013 om 09:57 • Aangepast 22 november 2020 om 03:04
FC Den Bosch heeft zaterdag een dikke nederlaag geleden tegen Sparta Rotterdam in de Jupiler League. Het werd 7-1. Erik Quekel maakte het enige Brabantse doelpunt.

Bepalend voor het scoreverloop was de rode kaart voor doelman Wesley de Ruiter van Den Bosch. De keeper werd in de 30ste minuut weggezonden, nadat hij de doorgebroken aanvaller Johan Voskamp neer had gelegd. Het leverde Sparta bovendien een strafschop op. Deze werd door Voskamp gemist. Een minuut later schoot hij na een goede aanval alsnog raak.
Den Bosch kwam in de 35ste minuut via Quekel op gelijke hoogte, maar daarna ging het snel. Bij rust was het 3-1 voor de Rotterdammers. Na de pauze kwamen er vier tegentreffers bij. Voskamp scoorde nog twee keer. Jeremy de Nooijer, Roald van Hout, Finn Stokkers en Donovon Deekman maakten er een.
'Vijf dagen zonder tegengoals'De fanclub FCDBFans.nl was cynisch na de grote nederlaag. 'JAAAAAAA! Het is afgelopen! De komende vijf dagen geen tegengoals!', verscheen na het laatste fluitsignaal op de Twitter-pagina.

De ploeg van trainer Ruud Kaiser staat nu met 14 punten uit 14 wedstrijden op de vijftiende plaats in de Jupiler League. Daarmee stelt Den Bosch hevig teleur. Komende vrijdag (over 5 dagen dus) speelt Den Bosch uit tegen Dordrecht.