Video

PSV'er Adam Maher op het matje bij Cocu na retweet bericht over 'eikel Toivonen op 10'

26 oktober 2013 om 17:32 • Aangepast 22 november 2020 om 03:04
nl
PSV-speler Adam Maher moet maandag op het matje komen bij trainer Phillip Cocu. De middenvelder retweette zondagochtend het Twitterbericht 'Waarom weer die Toivonen op 10? Die eikel tekent niet eens bij! Geef Adam Maher toch eens een kans op 10!' en dat schoot bij Cocu in het verkeerde keelgat. "Dit kan niet."
Profielfoto van
Geschreven door

Maher is al weken uit vorm en was door Cocu gepasseerd voor het uitduel met Roda JC. De tweet stond korte tijd op de profielpagina van de aanvaller. Even later haalde hij het bericht alweer weg.
Trainer Philip Cocu liet voor de wedstrijd Roda JC - PSV weten dat hij het gesprek met Maher aan zal gaan. "Ik vind dat het niet kan. Dat soort dingen zullen zeker worden besproken. In een teamsport ga je met respect met elkaar om."

Wachten op privacy instellingen...

Maher en Toivonen zijn concurrenten bij PSV. De Zweed leek afgelopen zomer naar een andere club te verkassen, maar bleef in Eindhoven. Zijn contract loopt komende zomer af. Maher kwam dit seizoen bij de club uit Eindhoven. Hij werd voor veel geld overgenomen van AZ.
'Geen slimme actie'Volgens PSV-watcher Paul Post was de retweet van Maher niet bepaald gelukkig. "Misschien niet al te slim. Hij baalt dat hij gepasseerd is. Maar ik kan de keuze van Cocu wel begrijpen. Sinds Maher bij PSV speelt, is hij een schim van de Maher die hij bij AZ was. En bij een topclub moet je nu eenmaal presteren."

Wachten op privacy instellingen...

Zijn collega van het Eindhovens Dagblad, Rik Elfrink, is het hier mee eens. "Voetballers zijn er nu eenmaal niet goed in om de schuld bij zichzelf te zoeken, en dat zie je nu ook. Maar Maher moet zijn situatie loszien van de situatie tussen PSV en Toivonen. Hij loopt er als een dood vogeltje bij op het veld en moet toch echt naar zijn eigen prestaties kijken. Die zijn dit seizoen zwaar onvoldoende."
'Pure frustatie' Volgens Elfrink is de retweet vooral een blijk van frustratie van Maher. "Het is een jonge jongen die ontevreden is. Hij wil spelen, maar staat er nu weer niet in."
Volgens Post kan het verhaal nog wel een staartje krijgen. "Het is natuurlijk nooit goed als spelers het op elkaar gemunt hebben. Hier zal maandag nog uitgebreid over worden nagepraat in Eindhoven."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.