Stylist Roy zet Tilburg op de kaart: 'Heel Broekhoven is trots

29 oktober 2013 om 15:27
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
(foto: ANP)
1/3 Roy Donders is de held van Broekhoven
In de Tilburgse wijk Broekhoven is iedereen trots op Roy Donders. Ruim 400.000 mensen keken naar zijn programma op RTL: Roy Donders, Stylist van het Zuiden. De 22-jarige Tilburger is zelf overdonderd door de vele reacties op Twitter, Facebook en gewoon bij hem in de wijk.

Zijn programma wordt iedere maandag op groot scherm vertoond in de Tilburgse gaybar De Lollipop. Maar ook in Broekhoven zat iedereen voor de buis.
'Hier gebeuren ook mooie dingen'Volgens de Broekhovenaren heeft Roy de wijk eens positief op de kaart gezet. "Wij komen altijd in het nieuws als er wat aan de hand is, en nu kunnen de mensen eens zien dat hier ook mooie dingen gebeuren", zegt een dame bij de supermarkt. Of ze trots op Roy? "Wat denk je zelf?"
VolksRoy is kapper, heeft een kledingzaak en is sinds kort ook zanger. Zijn realitysoap gaat over zijn volkse leven in de wijk Broekhoven, zijn kledingparty's, zijn ouders, zijn klanten. Alles geheel in stijl.
Het geheim? "Wij zijn hier ontzettend hecht, en heel echt. Ik ben gewoon wie ik ben, en kennelijk vinden mensen dat leuk", lacht Roy. Hij heeft tot diep in de nacht gevierd dat de eerste uitzending een succes was. "Kijk, er zuller er ook vast zijn die het niet leuk vinden. Dat heb je natuurlijk altijd. Maar de reacties zijn nu enorm. Ik was maandag zelfs trending topic op twitter."
Volgens de Broekhovenaren is Roy behalve helemaal zichzelf ook erg grappig. "We moeten altijd erg om hem lachen", zegt de groentevrouw op markt. "Ik heb met veel plezier zitten kijken."
HuispakOok de moeders op het schoolplein vinden dat Roy het goed heeft gedaan. De meesten zijn vaste klant en inderdaad in huispak, Roys best verkopende kledingstuk. Een gepimpte versie van het joggingpak. "Nou doet iedereen ineens of dat huispak zo nieuw is, maar hier in de wijk loopt iedereen er al jaren in", zegt een van de dames. "Wij doen er boodschappen in en halen de kinderen er mee van school. Gewoon omdat het zo heerlijk zit." 

Wachten op privacy instellingen...