Kozakken Boys knap lastig voor FC Utrecht in bekertoernooi (en de andere Brabantse uitslagen)

30 oktober 2013 om 00:13 • Aangepast 22 november 2020 om 03:02
FC Utrecht is dinsdagavond in Werkendam op een heet avondje bekervoetbal gestuit in de wedstrijd tegen Kozakken Boys. De Topklasser maakte het de club uit de Eredivisie knap lastig, maar verloor toch met 1-2. Hier een overzicht van de resultaten van de Brabantse clubs die dinsdag uitkwamen in het bekertoernooi.

Het duel begon al problematisch voor de spelers van FC Utrecht. Door een file kwam de spelersbus te laat aan op het sportpark in Werkendam. Daardoor begon de wedstrijd een kwartier later dan gepland.
1-0 voor Kozakken BoysKozakken Boys wist duidelijk te maken dat op eigen veld de Utrechtenaren niet gemakkelijk zou maken. Dat bleek helemaal toen in de 28e minuut Arif Irilmazbilek de 1-0 voor de Werkendamse topklasser wist te maken.

Volgens de berichten heeft Utrecht grote moeite om kansen te creëren tegen Kozakken Boys. In de tweede helft wist FC Utrecht langszij te komen toen Jacob Mulenga in de 68e minuut de gelijkmaker scoorde. Die gelijke stand wist Kozakken Boys tot het eind van de wedstrijd vol te houden.
In de verlenging had FC Utrecht maar drie minuten nodig om toe te slaan. Jens Toornstra schoot de dromen van de Werkendamse ploeg aan diggelen door de 1-2 te scoren. Kozakken Boys kwam niet meer tot scoren, waardoor FC Utrecht een ronde verder bekert.
SC Cambuur* - NAC BredaOok in Leeuwarden was er een verlenging nodig voor de beslissing. Na 2-0 achter te zijn gekomen, via goals van Ritzmaier en Christovao voor Cambuur, wist NAC Breda toch langszij te komen door goals van Seuntjens en Hadouir. In de verlenging werd niet meer gescoord.
In de penaltyreeks misten beide ploegen één keer. Anthony Lurling schoot voor NAC de zesde penalty op de lat, waarna Lucas Bijker de beslissende goal voor Cambuur maakte.
"We begonnen heel zwak aan de wedstrijd", zegt NAC-middenvelder Anouar Hadouir. "Ik denk dat we de tweede helft met veel meer lef en kracht speelden en dan kom je terecht op 2-2. Die gemiste penalty van Lurling kan gebeuren. Er wordt niemand iets verweten."
FC Eindhoven - NEC*In het Jan Louwersstadion in Eindhoven wist FC Eindhoven het thuisvoordeel niet te verzilveren. NEC won met 0-1 door een goal van Michael Higdon in de 8e minuut en gaat door naar de volgende ronde van de KNVB Beker.
JVC Cuijk* - EVVJVC Cuijk had thuis geen kind aan EVV. Door twee goals van Kevin van Veen in de eerste helft en een doelpunt van Cayfano Latupeirissa vlak na rust, won JVC met 3-0 van EVV.