Officiële opening Bosch Museumkwartier op 24 mei

19 december 2012 om 15:28
nl
De nieuwbouw van het Noordbrabants Museum en het Stedelijk Museum 's Hertogenbosch wordt op 25 mei geopend voor het publiek. De dag ervoor is de officiële opening. De musea hebben die data woensdagmiddag bekend gemaakt.
Geschreven door

De musea waren in eerste instantie van plan begin deze maand al te openen maar dat lukte niet. De gebouwen van beide musea zijn al af, op dit moment wordt druk gewerkt aan de inrichting.
Het nieuwe Bossche museumkwartier heeft een investering gevergd van ruim 52 miljoen euro. Voor dat bedrag is een nieuw gebouw neergezet voor het SMS en is het Noordbrabants Museum vernieuwd en behoorlijk uitgebreid.Het grootste deel van de investering is betaald door de provincie (bijna 30 miljoen) en door de gemeente Den Bosch (ruim 15 miljoen).
Eigen directieHet Noordbrabants Museum en het SMS blijven zelfstandige musea met een eigen directie. De plannen voor de nieuwbouw zijn wel zo gemaakt dat de twee organisaties achter de schermen intensief samen kunnen werken. Ze hebben bijvoorbeeld samen een museumwinkel en samen een restaurant. Het hele nieuwe complex is gebouwd om een binnentuin waar straks beelden komen te staan; om de tuin binnen te lopen, hoeft het publiek niet te betalen.
Het nieuwe museumkwartier was een initiatief van Jan van Laarhoven, toen de directeur van het Noordbrabants Museum. De directie van het SMS voelde er niets voor. Toen de Bossche politiek er toch voor koos, besloot SMS-directeur Yvonne Joris op te stappen.
De musea rekenen samen op ruim 200.000 bezoekers per jaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.