Overweeg loon in te leveren, vraagt Pantein-Vivent aan personeel

30 oktober 2013 om 15:29
Foto: ANP
Foto: ANP
Zorgorganisatie Pantein-Vivent BV wil van haar medewerkers weten of ze loon willen inleveren. Het gaat om personeel van de afdeling huishoudelijke hulp.
Geschreven door

Pantein-Vivent, dat vooral in Noordoost-Brabant actief is, moet bezuinigen. Om deze reden heeft het al besloten om per 1 januari afscheid te nemen van zeventien werknemers.
'Relatief te hoog salarais'Volgens de organisatie zijn de loonkosten de afgelopen jaren sterker gestegen dan de tarieven die hier tegenover staan. Ook is het soort werk veranderd waardoor het personeel een relatief te hoog salaris heeft.
Pantein-Vivent begrijpt, zo laat het weten, dat inleveren van (een deel van het) loon een ingrijpende maatregel is. Ze meldt ook dat er niet aan te ontkomen valt om werkgelegenheid van al zijn personeel te behouden en de dienstverleniging aan de cliënten te waarborgen.
De organisatie praat overigens ook met gemeenten en hierbij zijn de tarieven het voornaamste onderwerp van gesprek.
Ook in Den BoschOok in andere plaatsen in de provincie speelt dit probleem. Zo wil de gemeente Den Bosch gaan onderzoeken of een nieuwe zorgcoöperatie met thuiszorgpartijen van de grond kan komen. Dit als mogelijke oplossing voor de aangekondigde bezuinigingen in de thuiszorg.

Wachten op privacy instellingen...