Video

Dramatische nederlaag PSV in beker tegen Roda: 'Dit is beneden niveau PSV'

30 oktober 2013 om 21:37 • Aangepast 22 november 2020 om 03:02
nl
PSV hoopte zich woensdagavond in het bekerduel tegen Roda JC te revancheren voor het verlies in de competitie afgelopen zondag. Maar daar kwam niks van in. Ondanks de rentree van Luciano Narsingh in de basis, ging PSV jammerlijk onderuit tegen Roda met 1-3.
Profielfoto van
Geschreven door

Ook al kreeg PSV in het eerste kwartier de eerste twee kansen via Toivonen en Bruma, toch was het Roda JC dat scoorde. In de 18e minuut was het eerste Limburgse schot op goal meteen raak. Fledderus draaide de bal in de verre hoek achter de debuterende Nigel Bertrams.
De 20-jarige doelman speelde, omdat Jeroen Zoet en Przemyslaw Tyton geblesseerd zijn. Tyton raakte zondag geblesseerd in het duel in Kerkrade voor de competitie waar Roda JC met 2-1 won van PSV.
Twee keer HuppertsNa een fout achterin profiteerde in de 37e minuut Guus Hupperts die Roda JC zelfs op 0-2 bracht. Na een dieptepass van Mitchell Donald kon Hupperts met een lob de jonge PSV-doelman passeren. In de tweede helft waren de eerste kansen voor Toivonen en Matavz. Toch was het ook nu weer Roda dat scoorde. Een dieptepass zette weer Guus Hupperts oog in oog met Betrams en de droge schuiver van de Limburger betekende de 0-3 voor Roda JC.
Veel te laat deed PSV iets terug. Uit een corner wist Brenet raak te koppen. De drie minuten extra tijd waren bij lange na niet lang genoeg voor PSV om de dramatische nederlaag af te wenden.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Geen crisis, wel beneden niveauNa twee achtereenvolgende competitienederlagen op vreemde bodem, kwam deze volgende nederlaag in eigen stadion als een mokerslag aan bij PSV. Toch is het voor aanvoerder Stijn Schaars geen reden om al over een sportieve crisis bij zijn club te praten.
"Er is geen paniek, maar dit is absoluut beneden niveau van PSV. We moeten ons ook geen crisis aan laten praten. Maar het is duidelijk dat het vertrouwen afneemt als de resultaten wegblijven. De teleurstelling is groot dat we door Roda JC zijn uitgeschakeld. Maar die ploeg komt vanavond vier keer voor onze goal en scoort drie keer. Zijn zijn dus een stuk effectiever dan wij".
'Dit doet pijn'Ook Cocu blikt teleurgesteld terug op de wedstrijd. "Zeker de manier waarop dit gebeurd is, doet pijn", zei de trainer. "Hier kan ik moeilijk mee omgaan. We hebben geloof ik wel 25 corners gehad, maar daar kwam slechts één goal uit. En Roda JC is voor rust drie keer voor ons doel geweest, waarvan ze er twee inschieten. Dan kan je zeggen: dat is de kwaliteit van Roda, maar ik vind het vooral een tekortkoming van ons", zei hij.
"Hoe wij die goals tegen krijgen, dat mag gewoon niet gebeuren. Als je weet dat de tegenstander slechts een paar keer per wedstrijd zal uitbreken, moet je op cruciale momenten de duels winnen. En dat hebben we niet gedaan."
Rentree na tien maandenLichtpuntje was dat Luciano Narsingh na tien maanden zijn rentree maakte in de hoofdmacht van PSV. Narsingh liep in december vorig jaar een zware knieblessure op. Enkele weken geleden maakte de international al speelminuten in de Jupiler League bij Jong PSV.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.