Wijkagent Heikant geeft GeenStijl een #onderbuikgevoel

30 oktober 2013 om 19:42 • Aangepast 22 november 2020 om 03:02
nl
De wijkagent van Heikant in Veldhoven heeft veel losgemaakt met een tweet. Hij riep zijn volgers dinsdagmiddag op om de politie te bellen als zij 's nachts een persoon zien lopen of een auto rond zien rijden waar ze een 'onderbuikgevoel' van krijgen.
Profielfoto van
Geschreven door

Veel mensen vinden dat maar een rare oproep. Zij snappen niet helemaal wat de wijkagent precies met zijn tweet wil zeggen.

Wachten op privacy instellingen...

GeenStijlOok blogger Johnny Quid van de site GeenStijl weet niet goed wanneer hij nu precies de politie moet bellen. "Wat is een 'auto die een onderbuikgevoel geeft'? Een witte RangeRover met een blond paardenmeisje er in? Een Peugeot 107 met twee Louis Vutton petjes er in? Een tweedehands auto met geldige APK-keuring in Purmerend?", schrijft hij.
Quid is in ieder geval niet blij met de oproep. "Wijkagent Heikneuter geeft paranoïde mensen ineens de bevoegdheid tot politie-inzet, schijnbaar. Geen goed idee."
'Verdachte omstandigheden'Een woordvoerder van de politie liet woensdagavond weten dat agent met 'onderbuikgevoel' het gevoel bedoelt dat je krijgt als je iets verdachts ziet.
"Niet meer en niet minder", zei de woordvoerder. "We vinden het jammer dan mensen er op deze manier op reageren. We bedoelen er niets specifieks mee en de term is ook al vaker door andere wijkagenten gebruikt."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.