De Huiskamerroute: van zult tot chocoladetaart met varkensbloed
Het Natlab werkt op dit moment met het thema voedsel. Daarmee moest regisseur Lenneke Maas dus aan de slag. Zij werd gevraagd voor het eerste theaterproject dat zich buiten de muren van de nieuwe theaterzaal afspeelt. De stad als podium.
PeerkeIn een van de nieuwbouwflats op Strijp-S is actrice Peerke Malschaert al aan het repeteren. Zij maakt een korte voorstelling over eten op het Italiaanse platteland.
Voor het publiek blijft het niet bij luisteren en kijken. Peerke presenteert in elke voorstelling een chocoladetaart die gemaakt is met varkensbloed; een authentiek Italiaans recept.
Peerke: "Voedsel waarvan ik niet weet wat er in zit, eet ik gewoon op. Bij deze taart wist ik precies wat er in zat en daardoor begon ik te aarzelen. Daarover gaat mijn monoloog".
Donker poortjeEven later verdwijnt Lenneke door een donker poortje aan de Schootsestraat. Het leidt naar het kleine huis van Janne Coolen. Zaterdag vertelt ze over het varken dat zij samen met haar vader (en een slager) slachtte.
Van de kop maakte ze zelf zult en die wordt zaterdag gepresenteerd. Op haar bed ligt een serie foto's waarop het hele proces is te volgen.
Lenneke proeft aarzelend van de zult. "Lekker," knikt ze. "Maar dan moet ik er even niet over nadenken". Even eerder had ze het al gezegd. "Deze huiskamerroute gaat over eten. En over de vraag wat je doet als je weet wat er in zit. Eet je het dan wel of juist niet!"