Vrouw Tilburgse burgemeester Noordanus ook genoemd in miljardenclaim Vestia

2 november 2013 om 13:12
Susan Baart is één van de acht oud-commissarissen van woningcorporatie Vestia tegen wie de corporatie een schadeclaim van twee miljard euro heeft ingediend. Baart is de vrouw van Peter Noordanus, burgemeester van Tilburg en ook oud-commissaris van Vestia.

Vestia stelt de acht, onder wie Baart, aansprakelijk voor de verliezen op de handel in derivaten. Dat is een tactiek om de risico's van rentestijgingen te beperken. Vestia verspeelde daarmee meer dan twee miljard euro en moest gered worden door banken en de overheid.
'Onterechte aansprakelijkstelling'Baarts advocate Yvette Borrius laat zaterdag weten dat het bedrag van twee miljard euro niet per oud-commissaris gespecificeerd is. "Vestia heeft het allemaal op een hoop gegooid, ongeacht wie waar verantwoordelijk voor is." Borrius vindt het dan ook een onterechte aansprakelijkstelling.
Erik Staal stond tot februari 2012 aan het hoofd van Vestia. Veel van zijn commissarissen waren bekenden uit de Haagse gemeentepolitiek. Zo was Baart daar gemeenteraadslid en was Noordanus er wethouder Volkshuisvesting.

Wachten op privacy instellingen...