FILMPJE: Dit is de buit van de invalactie op het woonwagenkamp in Den Bosch - Omroep Brabant

FILMPJE: Dit is de buit van de invalactie op het woonwagenkamp in Den Bosch

5 november 2013 om 19:52
nl
In een loods op de kazerne in Vught staan 23 auto's, vier luxe caravans en een paardentrailer opgeslagen. Politie en justitie hebben die in beslag genomen na de inval op het woonwagenkamp aan de Deutersestraat in Den Bosch. Opvallend is dat bijna alle auto's een Duits kenteken hebben.
Geschreven door

Het gaat om allerlei soorten auto's, van zeer luxe tot wat goedkopere. Justitie had aanwijzingen dat de bewoners van het woonwagenkamp op hele grote voet leefden.
Witwassen"U ziet het hier zelf", zei een woordvoerder van justitie in de loods. "Als mensen op papier weinig tot geen inkomen hebben, maar wel een Porsche Cayenne kunnen kopen, dan is er wat aan de hand." De familie die op het kamp woont wordt verdacht van witwassen.
De auto's, caravans en trailer blijven voorlopig op de kazerne staan, in ieder geval tot de rechter een uitspraak heeft gedaan in de zaak.
Contant geldDe politie nam tijdens de inval ook voor meer dan 350.000 euro aan contant geld in beslag. Een deel daarvan was onder de grond verstopt. Er werden ook veel dure sieraden, horloges, diamanten, kunstwerken en exclusief porselein gevonden.
Het grootste gedeelte van de in beslag genomen spullen is opgeslagen bij de kazerne in Vught.
[Youtube:body:http://youtu.be/1Tuz8xVJshc]

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.