Grote fusie ontbreekt in strategische visie voor Land van Cuijk

11 januari 2013 om 15:34
nl
De vijf gemeenten in het Land van Cuijk willen zich op vijf gebieden sterker gaan profileren. Ze hechten onder meer grote waarde aan de leefbaarheid in de kernen. Ook willen ze gaan inzetten op versterking van de zogeheten agro- en foodsector en hun recreatieve mogelijkheden.
Geschreven door

In een strategische visie die ze hebben opgesteld, wordt niet gesproken van een fusie. Onder het Land van Cuijk vallen Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en St. Hubert en Sint Anthonis.
Blauwe banaanDe vijf gemeenteraden komen op 25 januari bij elkaar. Tijdens een raadsconferentie zullen ze over de plannen gaan praten. Hierin wordt onder meer de gunstige ligging in de Europese ‘blauwe banaan’ genoemd.
Dit is een band van verstedelijkte regio’s van Zuidoost Engeland, het Deltagebied in Noordwest-Europa (Randstad, Vlaamse Ruit, Brabantstad), het Ruhrgebied en het zuiden van Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk naar het noorden van Italië. De stedenband wordt met al zijn kennis, innovatie, logistiek en productie als de ruggengraat van de Europese economie beschouwd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.