Vijftig wasmachines en drogers gestolen van Verhagen Elektroservice in Reusel, schade 50.000 euro

6 november 2013 om 12:06 • Aangepast 22 november 2020 om 02:58
nl
Vijftig wasmachines, wasdrogers en vaatwassers in één keer gestolen. Dat overkwam Ron Verhagen van Verhagen Elektroservice aan de Turnhoutseweg in Reusel dinsdagavond. "Ze hebben gewoon de zijgevel vernield en er waarschijnlijk een vrachtwagen tegenaan gezet", zo laat de eigenaar van het bedrijf weten.
Profielfoto van
Geschreven door

Het ging Verhagen niet in de koude kleren zitten. Hij schat de schade op 50.000 euro inclusief de vernielingen aan het gebouw. "Maar het kan ook meer zijn, want wij verkopen alleen de duurdere merken zoals Miele en Siemens."
Een exacte telling heeft hij nog niet gedaan. "Ik ga uit van ongeveer vijftig apparaten", zo laat hij weten aan Omroep Brabant.
'Verdachte vrachtwagen gezien'De eigenaar van de witgoedzaak heeft wel een vermoeden waarom er precies die avond bij hem is ingebroken."Ik zit hier aan een afgelegen industrieterrein waar alleen wat sportvelden omheen liggen. En dinsdagavond werden de voetbaltrainingen afgelast waardoor het hier erg rustig was."
Verhagen zag eerder al iets wat zijn aandacht trok. "Ik had al een vrachtwagen zien staan en dat vond ik verdacht. Daarom heb ik het kenteken genoteerd, maar ik weet niet zeker of deze vrachtwagen voor de diefstal is gebruikt."
Tweede keerVerhagen baalt als een stekker. "Het is nu al de tweede keer dat er bij ons is ingebroken. Vorig jaar probeerden ze ook al via de zijkant binnen te komen. Dat is toen niet gelukt dus kwamen ze via de voordeur en namen ze wat klein huishoudelijke apparaten mee."
De politie tast nog in het duister. Zij laat weten op zoek te zijn naar een vrachtwagen en mogelijke getuigen.

Wat er met zijn apparaten gebeurd kan zijn, weet Verhagen niet. "We zitten hier dichtbij de Belgische grens. Wie weet waar ze nu zijn."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.