Oud-burgemeester Jacobs van Helmond wordt niet vervolgd

6 november 2013 om 13:17
Justitie in Den Bosch hoeft voormalig burgemeester Fons Jacobs van Helmond niet te vervolgen voor valsheid in geschrifte. Dat heeft het gerechtshof in Den Bosch besloten na een eigen onderzoek.
Geschreven door

Jacobs die al een jaar met pensioen is, zou medeplichtig zijn geweest in een fraudezaak rond een horecapand in Helmond. Het pand is eigendom van de gemeente.
'Burgemeester betrokken bij oplichting"De uitbaters van dat restaurant beschuldigen Jacobs ervan dat hij onder één hoedje heeft gespeeld met de exploitanten van wie zij het restaurant overnamen. Die zouden met zijn medeweten hebben gelogen over de omzetcijfers.
Het Helmonds stel deed aangifte tegen de burgemeester. Justitie besloot hier geen zaak van te maken.
Geen strafrechterlijk onderzoerkDaarop stapte de uitbaters naar de rechter. Het hof oordeelt nu dat er geen bewijs is, dat kan leiden tot een veroordeling van Jacobs.
Ook zijn er geen redenen om hem te verdenken of justitie opdracht te geven om strafrechtelijk onderzoek te doen. Dat staat in de woensdag gepubliceerde uitspraak van het hof.
Jacobs reageert verbitterdOud-burgemeester Jacobs reageerde woensdag vanaf een vakantieadres verbitterd. "Ik ben vals beschuldigd. Ik heb daar ontzettend veel last van gehad en dat kan natuurlijk niet onweersproken blijven. Ik ga in overleg met mijn advocaat over mogelijke stappen."

Wachten op privacy instellingen...