Cornald Maas in 2014 weer terug als commentator songfestival

6 november 2013 om 15:59 • Aangepast 22 november 2020 om 02:58
nl
Cornald Maas uit Bergen op Zoom is in 2014 weer commentator tijdens het Eurovisie Songfestival in Kopenhagen. Hij vervangt Daniël Dekker die de afgelopen jaren in het commentaarhokje zat.
Profielfoto van
Geschreven door

Dat maakte de fusieomroep AVRO/TROS woensdag bekend. Met het samengaan van beide omroepen, was de weg voor Maas open voor beide commentatoren om naast elkaar achter de microfoon plaats te nemen.
Tweet over SienekeIn 2010 werd de samenwerking met Maas door de TROS verbroken nadat hij een opmerking over zangeres Sieneke had getwitterd. 'Grappige exportprodukten heeft Nederland: Sieneke, Joran van der Sloot, de PVV', zette hij op Twitter.
Deze opmerking schoot bij de TROS in het verkeerde keelgat. Nu de AVRO en TROS samen het songfestival gaan brengen, is er weer ruimte voor Smit en Maas als commentatoren.
ExpertiseCornald Maas keert terug en zit dus in 2014 samen met Jan Smit in het commentatorhokje. Al twijfelde hij eerder nog aan de expertise van Smit en destijds zijn compagnon Daniël Dekker.
Het betekent wel dat Omroep Brabant-presentator Tom van den Oetelaar bedankt wordt als tekstschrijver van het internationale liedjesfestijn. [Tweet:body:https://twitter.com/tomroepbrabant/status/398086743938723842]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.