Video

Rustig in Eindhovense binnenstad, hooligans Dinamo Zagreb zouden in Amsterdam zijn

6 november 2013 om 19:10 • Aangepast 22 november 2020 om 02:58
nl
Het is woensdagavond rustig in de Eindhovense binnenstad. Van de komst van hooligans van Dinamo Zagreb is tot dusver geen sprake. Sinds vijf uur woensdagmiddag is een noodverordening van kracht in het centrum van Eindhoven, vanwege de mogelijke komst van relschoppers.
Profielfoto van
Geschreven door

Door de noodverordening kunnen Dinamo-supporters zonder kaartje voor de wedstrijd tegen PSV van donderdagavond worden geweerd uit de stad. De gemeente heeft signalen gekregen dat de agressieve supportersgroep Bad Blue Boys van Dinamo Zagreb de stad onveilig wil maken.
Naast de 117 supporters die op naam een kaartje hebben gekocht (en niet bekend staan als relschoppers), zouden nog zo'n 200 Kroaten naar Eindhoven willen komen.
Noodbevel in AmsterdamOok in Amsterdam is men op z'n hoede voor Dinamo-fans. De gemeente Amsterdam heeft een noodbevel afgegeven. Ajax speelt woensdagavond tegen Celtic, maar behalve fans van die twee clubs zouden ook supporters van onder meer Dinamo Zagreb zich in Amsterdam bevinden.

Wachten op privacy instellingen...

Onze verslaggeefster in de Eindhovense binnenstad heeft nog geen supporters gezien. De gemeente, politie en de Eindhovense horeca zijn in ieder geval op hun hoede. Zo worden plastic glazen uit de kast gehaald, op het terras mag namelijk geen glas worden gebruikt. Bij de horecazaken op Stratumseind wordt in de kroegen ook veiligheidsglas gebruikt.
Politie en ME"We hebben wel voor hetere vuren gestaan", vertelt kroegeigenaar Sander Kuijlaars van Café De Wildeman. "We hebben hier supporters van een Zweedse voetbalclub in de zaak gehad, dat was verre van positief. Maar we zijn niet bang. Als er iets ergs gebeurt, hebben we in ieder geval politie en de ME achter ons."
De noodverordening die burgemeester Rob van Gijzel heeft ingesteld, heeft ook voor PSV-supporters gevolgen. Zo worden er op de wedstrijddag geen kaartjes meer verkocht. Supporterswinkels gaan eerder dicht, horeca blijft dicht en buiten het stadion vindt geen verkoop plaats van drank en eten.
Stadionverbod bij doorverkoopSupporterscafé De Aftrap tegenover het stadion is donderdag wel gewoon open, vertelde de uitbater. Er wordt bovendien extra gecontroleerd op identiteit. Supporters die hun kaartje aan Kroatische supporters verkopen, riskeren een stadionverbod.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.