Pikante berichten aan leerlingen reden ontslag lerares geschiedenis ds. Pierson College in Den Bosch

7 november 2013 om 20:00
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
Omroep Brabant
Het ds. Pierson College in Den Bosch (Foto: Marieke Boerefijn)
Omroep Brabant
De brief voor de ouders van het ds. Pierson College
1/4 Lerares ontslagen vanwege versturen erotische smsjes naar leerlingen Den Bosch
Een 29-jarige lerares geschiedenis van het ds. Pierson College in Den Bosch is ontslagen voor het telefonisch versturen van pikante berichten aan leerlingen. De Bossche school heeft met de politie afgesproken binnenkort aangifte te doen.

In berichtjes die zijn verstuurd via WhatsApp, schrijft de lerares dat ze het shirt van een leerling wil uittrekken en hem van zijn nek naar beneden wil blijven kussen. "En als je 't vervolg wil weten moet je zondag maar komen...", vervolgt ze. Screenshot verspreidDe sms'jes en WhatsApp-berichten die de lerares heeft verstuurd, zijn via sociale media bij heel veel mensen terechtgekomen. Zo zouden zeker honderd leerlingen inmiddels een screenshot van een van de berichten hebben ontvangen.  
Leerlingen mogen van de school niet met de pers praten over het gedrag van de geschiedenislerares. Dit hebben ze in de klas te horen gekregen. Toch waren er een aantal leerlingen die onze verslaggever te woord wilden staan.[Tweet:body:https://twitter.com/Meboerefijn/status/398355512099893248]
Brief aan alle oudersVolgens een woordvoerder van de politie zijn er voldoende aanknopingspunten om verder onderzoek te doen naar het gedrag van de lerares. De rector van de school heeft alle ouders van leerlingen een brief geschreven waarin het ontslag van de lerares wordt gemeld.
Rector Alma van Bommel heeft het in de brief 'over een vervelende situatie die enkele dagen geleden aan het licht is gekomen'. Een leerlingbegeleider heeft volgens de rector vorige week maandag van twee jongens gehoord dat zij seksueel getinte boodschappen van de docente hebben ontvangen.
'Geen seksuele handelingen'Vervolgens heeft de conrector met de leerlingen en hun ouders gesproken. Ook is door de school contact opgenomen met de vertrouwensinspecteur van het onderwijs.
De rector van het ds. Pierson College denkt niet dat de lerares seksuele handelingen heeft verricht met leerlingen. Leerlingen noemen de geschiedenislerares een heel aardige docente. Tegen onze verslaggever vertellen zeker vijf scholieren dat ze dit van haar absoluut niet hadden verwacht. Wel vinden ze het terecht dat de docente is ontslagen. Gedrag als dit door een docente kan volgens hen niet.

Wachten op privacy instellingen...