Ex-burgemeester Helmond Fons Jacobs mogelijk vervolgd voor valsheid in geschrifte

DEN BOSCH - Fons Jacobs, tot voor kort burgemeester van Helmond, wordt mogelijk vervolgd voor valsheid in geschrifte. Het gerechtshof in Den Bosch bekijkt of justitie alsnog Jacobs moet vervolgen, nadat het eerder had besloten een aangifte tegen de voormalige bestuurder terzijde te leggen.
Jacobs, op 1 november vervroegd met pensioen gegaan, wordt ervan beticht kennis te hebben gehad van fraude rond een horecapand in Helmond. De uitbaters van dat restaurant beschuldigen Jacobs ervan dat hij onder één hoedje heeft gespeeld met de exploitanten van wie zij het restaurant overnamen.

Gelogen over omzet
De exploitanten zouden onder meer over de omzet hebben gelogen, met medeweten van Jacobs. Het pand waarin het restaurant zit, is eigendom van de gemeente.

Maandag bleek de kans groot dat burgemeester Jacobs vertrouwelijke informatie heeft gelekt die rond zijn afscheid in het Eindhovens Dagblad verscheen. Dat bleek uit de resultaten van een onderzoek naar het lekken die maandagavond in een vergadering met een gemeentecommissie werden gedeeld.