Foto toont mogelijke daders van zware mishandeling Eindhoven

EINDHOVEN - Een foto die in het bezit is van Omroep Brabant toont de mogelijke groep jongens, of een deel daarvan, die vrijdag 4 januari op de Vestdijk een 22-jarige man uit Oirschot zwaar mishandelden. Gemaakt op het Stationsplein vlakbij de Pathé Bioscoop poseren de acht voor een nog onbekende fotograaf.
Links op de foto staat een jongen met een kenmerkend zwart shirt met witte, zwierige opdruk. Een jongen met precies zo'n shirt is te zien op de beelden van de beveiligingscamera die op het Stratumseind beelden maakte van de groep.

De jongen in de witte capuchontrui
Rechtsboven op de foto staat een jongen in een witte capuchontrui die opmerkelijke gelijkenis vertoont met de jongen die op de bewakingsbeelden de meeste trappen uitdeelt. Omdat niet vaststaat dat het hier gaat om de groep die die nacht de 22-jarige man molesteerde, zijn hun gezichten hier onherkenbaar gemaakt.

De overeenkomsten tussen de jongens op de foto en de jongens op de beveiligingsbeelden zijn opmerkelijk gelijk. Ondertussen zijn twee jongens aangehouden. De verdachten meldden zich dinsdag zelf op het bureau in Eindhoven. De beelden van de mishandeling zorgden voor reacties van ongeloof en afkeer op sociale media waar het massaal werd gedeeld.