Tom Kantelberg uit Aalst-Waalre bedreigd na mishandeling op Vestdijk Eindhoven

EINDHOVEN - Tom Kantelberg (26) uit Aalst-Waalre, die met zijn naam en telefoonnummer op de website van GeenStijl staat als een van de daders van de zware mishandeling in Eindhoven, zegt niets met het incident te maken te hebben. Dat verklaarde hij woensdag tegen Omroep Brabant.
Volgens de man, die een klusjesbedrijf heeft in Aalst-Waalre, heeft hij verschillende bedreigingen gehad via Facebook en telefoon. Hij zit nu thuis en neemt geen telefoontjes meer aan. "Ik werd constant gebeld en kreeg mailtjes binnen op mijn telefoon. Ook mijn compagnon werd gebeld en ook hem scholden ze verrot. Dat is niet fijn."

Een keer werd hem gevraagd om langs te komen. Kantelberg: "Iemand belde om afspraak te maken om een vloer te laten leggen. Hij wilde me er in laten stinken." 

Geen idee
Kantelberg heeft geen idee hoe GeenStijl bij zijn naam terecht is gekomen. Hij zegt de daders van de mishandeling op de Eindhovense Vestdijk niet te kennen. Vermoedelijk zijn er weinig naamgenoten, zo meent Kantelberg.

Hij nam telefonisch contact op met de website en sprak met een redacteur. Die gaf aan niets aan de situatie te kunnen veranderen, maar volgens Kantelberg had GeenStijl een meer duidelijke beschrijving van de verdachte moeten geven.

Acht jongeren belaagden op 4 januari een 22-jarige man uit Oirschot zonder aanleiding en sloegen en schopten herhaaldelijk op hem in. Daarna lieten ze het slachtoffer bewusteloos achter op straat. Videobeelden van een bewakingscamera zorgden voor een golf van verontwaardiging op internet.

Twee verdachten vast
Twee verdachten meldden zich dinsdag onder begeleiding van hun ouders bij het politiebureau in Eindhoven gemeld. Het gaat om jongens van 15 en 17 jaar oud uit België.