Alle verdachten zware mishandeling Vestdijk in Eindhoven opgepakt

EINDHOVEN - De laatste vijf verdachten van de spraakmakende mishandeling in Eindhoven begin deze maand hebben zich donderdag bij de Belgische politie gemeld. Het gaat onder andere om 'kopschopper' Brent L. Dat heeft de politie in Turnhout aan Omroep Brabant laten weten.
De politie had de vijf opgebeld en uitgenodigd om naar een bepaalde plek te komen. Daar werden alle verdachten door de politie naar het bureau vervoerd. Ze worden vrijdag bij de onderzoeksrechter voorgeleid. Die beslist of ze worden aangehouden. Over een eventuele uitlevering aan Nederland wordt later beslist.

Een bron liet aan Omroep Brabant weten dat Brent L., die het slachtoffer enkele keren schopte, met een geblindeerde auto naar het politiebureau is gebracht. Beelden van de aanhouding waren donderdagavond in PowNews te zien. Tegen de laatste vijf verdachten liep al een uitleveringsverzoek. Het gaat om vier Belgen en iemand uit een ander land.

Roemruchte mishandeling
Eerder werden al drie verdachten aangehouden. De in totaal acht verdachten worden verdacht van een ernstige mishandeling van een 22-jarige man uit Oirschot aan de Vestdijk in Eindhoven op 4 januari. Beelden daarvan verschenen in het opsporingsprogramma Bureau Brabant op Omroep Brabant.

Het vijftal dat nu is aangehouden, kan zich nog verzetten als er wordt besloten dat ze naar Nederland worden overgedragen. De verdachten komen allemaal uit de regio van Turnhout.

Burgemeester Turnhout betuigt medeleven
Burgemeester Erwin Brentjens komt vrijdag naar Eindhoven om zijn medeleven te betuigen vanwege de zware mishandeling in Eindhoven. Hij liet weten dat zijn stad erg geschokt is door het geweld. Hij gaat naar burgemeester Van Gijzel om persoonlijk zijn medeleven te betuigen.

Lees alle berichten over de mishandeling in Eindhoven terug op onze themapagina.