Haase en Sijsling verliezen finale Australian Open

26 januari 2013 om 15:52
nl
Robin Haase en Igor Sijsling zijn er zaterdag niet in geslaagd bij de Australian Open de titel in het dubbel te pakken. Het Nederlandse tweetal ging in de tennisfinale in Melbourne in twee sets onderuit tegen het gerenommeerde Amerikaanse duo Bob en Mike Bryan.
Geschreven door

De nummers 1 van de wereld versloegen Haase en Sijsling met 6-3 6-4. De twee Nederlanders stonden voor het eerst in de eindstrijd bij een Grand Slamtoernooi.
VoetsporenHaase en Sijsling traden hiermee in de voetsporen van Paul Haarhuis uit Eindhoven en Jacco Eltingh, die in Melbourne in 1994 wonnen en in 1995 en 1997 de finale bereikten.
Haarhuis is in Australië om met Jacco Eltingh deel te nemen aan het seniorentoernooi. Maar daarnaast hielpen ze Sijsling en Haase een handje. "We praten met hen over het dubbelen en over hun tegenstanders. En we beschouwen met hen de wedstrijden voor en na. Igor en Robin zijn eager, ze willen presteren. Dat is heerlijk om te zien", zei hij toen de twee de finale hadden bereikt.
Sterk gespeeldDe gebroeders Bryan wonnen de titel in Australië voor de zesde keer en brachten hun totaal aantal grandslamtitels op 13. Haase en Sijsling speelden erg sterk in Melbourne. Vooral met hun service maakten ze veel indruk.
Ook in de finale begonnen ze goed door de Bryans al snel te breken. Maar ze slaagden er daarna niet in hun eigen servicebeurten te verzilveren. In het tweede bedrijf bleven de Nederlanders ook goed bij, maar werden opnieuw gebroken door de Amerikanen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.