RKC beter, maar zonder punten tegen sc Heerenveen

1 februari 2013 om 22:52
RKC Waalwijk heeft vrijdagavond een thuisnederlaag geleden tegen sc Heerenveen. Het werd 0-1 door een late goal van Filip Djuricic. Hij scoorde uit een strafschop.

Zowel RKC als Heerenveen trad in Waalwijk met revanchegevoelens aan. De Brabanders speelden vorige week op eigen veld tegen NAC Breda de slechtste wedstrijd van het seizoen (0-4). Heerenveen wekte de woede van Van Basten door in de slotfase van het duel met PEC Zwolle de eerste uitzege uit handen te geven (1-1).
Kansen voor rustVoor de rust waren de beste kansen voor RKC. Robert Braber was in de 21e minuut dicht bij 1-0. Bij de tweede paal kon hij een voorzet van Florian Jozefzoon niet over de doellijn werken. Heerenveen lonkte vlak voor de rust nadrukkelijk naar een voorsprong. Met kunst- en vliegwerk en met hulp van de paal kon Jeroen Zoet tot twee keer toe een inzet van Djuricic uit zijn doel weren. Kort na de pauze tikte Zomer de doorgebroken invaller Mart Lieder (voor Boukhari) aan. Dat kostte de aanvoerder van Heerenveen de rode kaart. Met tien man leken de bezoekers weinig meer te kunnen uitrichten. RKC kreeg meerdere kansen, maar vond het doel niet.
Beslissing   Het was bijna drie kwartier een overlevingsstrijd, met doelman Kristoffer Nordfeldt en Djuricic in een hoofdrol. De Serviër liet zich vijf minuten voor tijd uit een pass van Van den Berg vloeren door RKC-keeper Zoet, die eveneens van het veld werd gestuurd. Djuricic benutte de strafschop ijzig kalm: 0-1.
Omlaag kijkenVerdediger Henrico Drost noemde het na afloop een avond om helemaal gek van te worden. "Lekker naar huis met nul punten. Je geeft het gewoon weg, verschrikkelijk. Ik kan niet geloven hoe ik hier nu sta, de kansen waren niet meer op een hand te tellen en je speelt Heerenveen van het kastje naar de muur. Maar dan een moment tegen en het is klaar. Dat we nu weer omlaag moeten kijken is het meest pijnlijke. We moeten flink aan de bak."