Ruzie na schaakwedstrijd: schaker slaat koning, tegenstander slaat terug op zijn hoofd

BERKEL-ENSCHOT - Een 35-jarige schaker uit Eindhoven is zaterdagmiddag in het ziekenhuis beland nadat hij door zijn tegenstander was mishandeld. De dader, een 27-jarige man uit Tilburg, werd van onsportief gedrag beschuldigd, waar het slachtoffer over wilde klagen bij de wedstrijdleiding, aldus de politie. Het slachtoffer werd verschillende keren met een glas op zijn hoofd geslagen. Hij is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis.
De mannen kregen ruzie tijdens hun partij op een schaaktoernooi in Berkel-Enschot. De dader betichtte het slachtoffer van onsportief gedrag tijdens de partij. De wedstrijdleider oordeelde dat de partij gewoon verder moest gaan. Net na de partij die dus door de man uit Son en Breugel werd gewonnen, flipte zijn tegenstander. De Tilburger sprong in zijn nek en sloeg meerdere keren op hem in met een glas.

Mannen uit elkaar gehaald
Andere deelnemers haalden de mannen uit elkaar. Het slachtoffer is enige tijd bewusteloos geweest. De dader is gevlucht. Het schaaktoernooi in hotel De Druiventros is een half uur onderbroken geweest. Politie en een ambulance werden gewaarschuwd.

De organisatie van het toernooi is erg geschrokken van het incident. Ze laat weten dat de dader niet meer welkom is bij een volgende editie van het toernooi.