Eindhovense comedian in Volkswagen-viral met 'hondje dat blaft als auto'

EINDHOVEN - De Eindhovense acteur Steef Cuijpers speelt een verbaasde eigenaar van een hond uit Nuenen, die kan 'inparkeren' en geluiden van een auto kan maken. De hond duikt op in een nieuwe reclame van autofabrikant Volkswagen.
Volkswagen zette maandag een filmpje online van de opnames van de reclame. Hierin wordt de suggestie gewekt dat de eigenaar van het bijzondere hondje uit Nuenen komt. Maar acteur Steef Cuijpers uit Eindhoven blijkt achter de verbaasde man te zitten. Het hondje zelf komt uit de Verenigde Staten.

Slimme hond
'Eigenaar' Cuijpers zegt in het fragment dat hij plots zag dat zijn hond, Froger, unieke kunstjes kan. Hij had een paar slokjes op en pakte melk uit de koelkast, toen hij hem achteruit zag 'inparkeren'. "Ik dacht: ik heb te veel gedronken, ik ga slapen. Ik zie het morgen wel."

Al snel kwam de eigenaar erachter dat zijn hond geluiden van een auto kan maken. "Hij test me. Dan doet hij een auto na en dan moet ik raden wat het is. Dan denk ik een Polo en dan komt het alarm erachter aan. En dan denk ik: goh, dat doet hij slim. Dan is het een Passat uit '93."

In scène gezet
Hoe geloofwaardig ook: het fragment is in scène gezet. Het bedrijf dat achter de viral zit, is DDB & Tribal Amsterdam. Het communicatiebureau geeft toe dat de 'Behind The Scenes' een knipoog is naar het orginele filmjpe dat al meer dan een miljoen keer is bekeken. "We hopen op hetzelfde succes bij deze making of, maar dat weet je natuurlijk nooit", laat een woordvoerder van DDB & Tribal Amsterdam weten.