Forse toename vals geld op markten, PvdA Tilburg trekt aan de bel

12 november 2013 om 22:22 • Aangepast 22 november 2020 om 02:55
nl
De Tilburgse PvdA-fractie waarschuwt marktkooplieden en klanten voor een 'explosieve toename' van vals geld op de Tilburgse markten. Fractielid Bas Wilthage wil dat de gemeente ervoor zorgt dat marktmeesters 'niet steeds met contant geld op de markten rondlopen'.
Profielfoto van
Geschreven door

Wilthage schrok afgelopen vrijdag van een bericht in het Algemeen Dagblad. Daarin stond dat marktkooplieden dit jaar een gewilde prooi zijn voor oplichters uit met name Oost-Europa.
Voor de gek gehoudenOok in Tilburg merkt de PvdA dat zulke oplichters met nagemaakte eurobiljetten actief zijn. "Ik sprak laatst met fruithandelaar Robert Cruijssen. Zijn werknemer is laatst ook voor de gek gehouden met nep briefgeld", vertelt hij. "Ik hoop dat de gemeente snel ingrijpt en voor veiligheid kiest. Iedereen in Tilburg raakt hier de dupe van."
Volgens het AD is er dit jaar een groot aantal vals geld in omloop. "In het eerste halfjaar van 2013 zijn er 19.400 valse biljetten onderschept. Dat is een toename van 49 procent ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar", schrijft de krant.
Ook in Zaltbommel en Oosterhout was het deze week raak:


Wachten op privacy instellingen...

'Blij met de aandacht'Binnen nu en zes weken verwacht Wilthage aan antwoord van de gemeente. "Ik ben blij dat dit nu landelijke aandacht krijgt. Al twaalf jaar vraag ik aan de gemeente of ze voor marktkooplieden een veiligere situatie willen zorgen", aldus het fractielid.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.